Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Uszka z grzybami Uszka z grzybami.jpg
Uszka z grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Uszka z grzybami

Ugotować w osolonej wodzie.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • jajka, 0.5 szt.
  • smalec, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • suszony grzyb, 5 dag
  • żółtka, 1 dag
  • mąka , 15 dag
  • białka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie umyć i ugotować w małej ilości wody. Wywar użyć do zupy. Cebulę pokrajać w drobną kostkę i podsmażyć tłuszczu. Ugotowane grzyby zemleć w maszynce, wymieszać z cebulą, jajem, tartą bułką i białkiem, doprawić solą i pieprzem smaku. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałkować, pokrajać w kwadraty o boku 4 cm. Nakładać nadzienie i zlepiać przeciwległe końce, brzegi uszek, a następnie rogi po przekątnej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650