|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Makaron z sosem grzybowymPodawać gorące, z surówką z warzyw.
Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby umyć kilka razy w ciepłej wodzie i ugotować z dodatkiem części cebuli, odcedzić, pokrajać w paski. Pieczarki pokroić w plastry poddusić na petlni z odrobiną masła. Pozostałą cebulę pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu, wsypać mąkę, podsmażyć nie dopuszczając do zrumienienia, rozprowadzić wywarem z grzybów i śmietaną, dodać do sosu, zagotować i przyprawić do smaku, dodać pieczarki i dużo pieprzu. Jaja umyć, rozmącić, dodać do sosu, wymieszać. Sos połączyć z kluskami i grzybami, wyłożyć do przygotowanej formy, powierzchnię wygładzić, skropić masłem, posypać tartym serem; zapiec. Można polać i podawać bez zapiekania. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|