Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Ryba po cygańsku

Proponuje posmarować rybę masłem przed jedzeniem

Składniki:
  • ryby, 1.5 kg
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Świeżo złowioną rybę oczyścić z łusek, osolić, zawinąć w papier. Następnie oblepić 2—3 cm warstwą gliny i zagrzebać w popiele z ogniska. Tak przygotowaną rybę piec około 30 min. z jednej i ok. 30 min. z drugiej strony. Glina musi być dobrze wypalona. Rybę przed jedze­niem można posmarować masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650