Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ciasto naleśnikowe śmietanowe

Podawać zaraz po usmażeniu na okrągłym półmisku; można również posmarować dżemem.

Składniki:
  • mąka , 12 dag
  • jajka, 5 szt.
  • cukier, 5 dag
  • śmietana, 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 6 dag
  • cukier puder, 6 dag
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i sól do smaku, wymię szać. Ubić z białek pianę, połączyć z żółtkami, wsypać mąkę wymieszać. Rozgrzać tłuszcz na patelni, kłaść łyżką ciasto, roz smarować grubo i smażyć naleśniki z jednej strony. Układa jeden na drugim nie usmażoną stroną na wierzch, posypać cukrer z wanilią. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650