|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Befsztyk tatarskiJeżeli chcemy uzyskac pikantny smak dodajemy więcej papryki Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, oczyścić ze ścięgien i błon, zemleć, wymieszać z solą, pieprzem i papryką, wyrobić bardzo starannie. Przygotować dodatki: cebulę obrać, drobniutko pokrajać, skropić octem z grzybków. Grzybki z octu i ogórki posiekać. Mięso podzielić na porcje, każdą porcję wyrobić i wygładzić nożem nav okrągły befsztyk grubości 3 cm. Ułożyć na talerzyku deserowym, zrobić w środku wgłębienie na żółtko. Dookoła obłożyć dodatkami nie mieszając ich, skropić olejem. Przed podaniem na wierzchu befsztyka położyć surowe żółtko. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|