Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Befsztyk tatarski Befsztyk tatarski.jpg
Befsztyk tatarski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Befsztyk tatarski

Jeżeli chcemy uzyskac pikantny smak dodajemy więcej papryki

Składniki:
  • żółtka, 5 szt.
  • papryka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • musztarda, 5 dag
  • olej, 3 dag
  • posiekane grzyby, 5 dag
  • cebula, 19 dag
  • korniszon, 5 dag
  • wołowina , 45 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, oczyścić ze ścięgien i błon, zemleć, wymieszać z solą, pieprzem i papryką, wyrobić bardzo starannie. Przygotować dodatki: cebulę obrać, drobniutko pokrajać, skropić octem z grzybków. Grzybki z octu i ogórki posiekać. Mięso podzielić na porcje, każdą porcję wyrobić i wygładzić nożem nav okrągły befsztyk grubości 3 cm. Ułożyć na talerzyku deserowym, zrobić w środku wgłębienie na żółtko. Dookoła obłożyć dodatkami nie mieszając ich, skropić olejem. Przed po­daniem na wierzchu befsztyka położyć surowe żółtko. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650