Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Prażucha

Podawać z mlekiem słodkim lub kwaśnym.

Składniki:
  • ser biały, 20 dag
  • masło, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 0.5 l
  • mąka pszenna, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę zrumienić w piekarniku na kolor złoty, często mieszając. Zagotować wodę z solą. Gorącą mąkę wsypać do garnka, postawić go na gorącej płycie i do mąki wlewać wrzącą wodę, wybijając ciasto mocno płaską łyżką, aby nie było grudek; prażucha ma być pulchna, niekrusząca się. Łyżkę stołową zanurzyć w maśle, kłaść nią małe kawałki prażuchy na półmisek, polać masłem, posypać serem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650