Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Knedle ziemniaczane nadziewane kapustą kiszoną

Wydawać gorące

Składniki:
  • kapusta kiszona, 25 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • cebula, 2 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ugotowane ziemniaki, 50 dag
  • mąka , 20 dag
  • jajka, 1 szt.
  • słonina, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: kapustę kiszoną ugotować bez przykrycia w małej ilości wody, odcisnąć, posiekać drobno. Cebulę lekko przyrumienić z tłuszczem, wymieszać z kapustą, dodać sól i pieprz do smaku. Sporządzić ciasto, nadziać, wyrobić i ugotować knedle, polać słoniną, wy­dać zaraz po ugotowaniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650