Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Knedle ziemniaczane nadziewane cebulą Knedle ziemniaczane nadziewane cebulą.jpg
Knedle ziemniaczane nadziewane cebulą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Knedle ziemniaczane nadziewane cebulą

Wy­dać zaraz po ugotowaniu.

Składniki:
  • tłuszcz, 6 dag
  • cebula, 6 dag
  • bułka tarta , 6 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • białka, 1 szt.
  • ugotowane ziemniaki, 50 dag
  • mąka , 20 dag
  • masło, 4 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: cebulę udusić z tłuszczem, dosypać bułkę tartą, lekko zrumienić, dodać sól, pieprz i białko, wymieszać. Sporządzić ciasto, dodać posiekaną drobno pietruszkę, ukształtować z niego wałek, pokrajać na równe kawałki. Z kawałków ciasta ukształtować w ręku placuszki, nałożyć nadzienie, zlepić w ręku, nadać knedlom kształt kulisty, ugotować, polać słoniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650