Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi ruskie Pierogi-ruskie.jpg
Pierogi ruskie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierogi ruskie

Podawać z dużą ilością masła.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • ziemniak, 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • ser biały, 25 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • cebula, 4 dag
  • mąka , 50 dag
  • jajka, 1 szt.
  • masło, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić, nadzienie: opłukać, obrać, ugotować ziemniaki (lub ugotować w mundurkach, obrać), zemleć wraz z serem. Cebule, lekko zrumienić na tłuszczu. Wymieszać ziemniaki z serem, cebulą, solą, pieprzem, gdy nadzienie roz­sypuje się, dodać trochę wody. Nastawić wodę z solą do ugotowania piero­gów. Przygotować tłuszcz do polania pierogów. Zarobić ciasto pierogowe, sporządzić pierogi, ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć, wyłożyć na ogrzany, okrągły półmisek, polać tłuszczem, zaraz wydawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650