Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi z mięsem Pierogi z mięsem.jpg
Pierogi z mięsem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pierogi z mięsem

Przed podaniem proponuje polać słoniną ze skwarkami lub ma­słem.

Składniki:
  • mięso gotowane, 30 dag
  • czerstwa bułka, 1 szt.
  • cebula, 2 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 50 dag
  • jajka, 1 szt.
  • woda, 0.75 szkl.
  • słonina, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić nadzienie: mięso opłukać, ugotować do miękkości. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić. Ugotowane mięso zemleć z odciśniętą bułką, wymieszać ze zrumienioną ce­bulą, dodać sól i pieprz; nadzienie ma być pulchne, jeżeli jest zbite, roz­rzedzić nieco rosołem lub gorącą wodą. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów. Przygotować tłuszcz do polania pierogów. Zarobić ciasto pierogowe, sporządzić pierogi , ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć, wyłożyć na okrągły, ogrzany półmisek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650