|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AbdulSzef Kuchni (1320) Pierogi z mięsemPrzed podaniem proponuje polać słoniną ze skwarkami lub masłem. Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić nadzienie: mięso opłukać, ugotować do miękkości. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić. Ugotowane mięso zemleć z odciśniętą bułką, wymieszać ze zrumienioną cebulą, dodać sól i pieprz; nadzienie ma być pulchne, jeżeli jest zbite, rozrzedzić nieco rosołem lub gorącą wodą. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów. Przygotować tłuszcz do polania pierogów. Zarobić ciasto pierogowe, sporządzić pierogi , ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osaczyć, wyłożyć na okrągły, ogrzany półmisek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|