Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z dyni z zacierką Zupa z dyni z zacierką.jpg
Zupa z dyni z zacierką
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa z dyni z zacierką

Dla zapachu dodać rozgniecione nasiona śliwek

Składniki:
  • woda, 2 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • mąka , 20 dag
  • śliwka, 1 łyżecz.
  • cukier, 5 dag
  • dynia, 50 dag
  • mleko, 2 l
  •  
Sposób przygotowania

Dynię obrać, oczyścić z nasion i strzępków, drobno poszatkować, dodać litra wody, ugotować i rozetrzeć na miazgę. Sporządzić zacierkę . Zagotować mleko, do mleka włożyć zacierkę razem z mąką i mieszając ugotować ostrożnie, aby zupa nie przypaliła się. Gdy zacierką miękka, do zupy dodać rozgotowaną dynię, trochę soli i cukru do smaku, dla zapachu dodać rozgniecione nasiona śliwek, pestki ze śliwek potłuc, wybrać nasiona i rozgnieść je na deseczce . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650