Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Grysik pszenny (manna) grysik.jpg
Grysik pszenny (manna)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Grysik pszenny (manna)

Grysik na mleku można sporządzić także na słodko.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • kasza manna , 3 dag
  • mleko, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować mleko. Grysik wymieszać z paroma łyżkami wody, wlać na wrzące mleko i mieszając powoli ugotować (ok. 10 minut końcu grysik posolić do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650