Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron zapiekany z szynką lub mięsem Makaron zapiekany z szynką lub mięsem.jpg
Makaron zapiekany z szynką lub mięsem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Makaron zapiekany z szynką lub mięsem

Podawać z sosem pomidorowym i ostrą sałatką lub surówką.

Składniki:
  • makaron , 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • szynka gotowana, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 7 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • ser żółty, 150 g
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić masę mięsną; lekko zrumienić cebulę na tłuszczu. Zemleć w maszynce szynkę lub mięso. Rondelek wysmarować i wysypać bułką. Ugotować makaron i osaczyć. Makaron wymieszać z masą mięsną, dodać cebulę z tłuszczem, sól i pieprz do smaku. Do rondla wyłożyć makaron, dobrze naciskając łyżką do brzegów, powierzchnię wygładzić, skropić tłuszczem lub posypać starty serem.Makaron zapiec w silnie nagrzanym piekarniku, wyjąć, pokrajać na równe porcje. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650