|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Makaron zapiekany z szynką lub mięsemPodawać z sosem pomidorowym i ostrą sałatką lub surówką. Składniki:
Sposób przygotowaniaSporządzić masę mięsną; lekko zrumienić cebulę na tłuszczu. Zemleć w maszynce szynkę lub mięso. Rondelek wysmarować i wysypać bułką. Ugotować makaron i osaczyć. Makaron wymieszać z masą mięsną, dodać cebulę z tłuszczem, sól i pieprz do smaku. Do rondla wyłożyć makaron, dobrze naciskając łyżką do brzegów, powierzchnię wygładzić, skropić tłuszczem lub posypać starty serem.Makaron zapiec w silnie nagrzanym piekarniku, wyjąć, pokrajać na równe porcje. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|