Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Łazanki zapiekane z serem

Podawać z sałatą zieloną i pomidorową, itp.

Składniki:
  • masło, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 0.5 szkl.
  • mąka , 50 dag
  • cukier waniliowy, 10 dag
  • jajka, 2 szt.
  • ser biały, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ser zetrzeć, wymieszać z jajem, cukrem i wanilią do smaku. Jeśli masa jest za gęsta, dodać trochę śmietany. Masło stopić. Zarobić ciasto z jajem i wodą, i dalej sporządzić tak jak łazanki z kapustą. Ugotowane łazanki wyłożyć do wysmarowanego rondelka przekładając masą z sera, wyrównać i zapiec. Do łazanek tych można podać słodzoną śmietanę. Łazanki z serem można też sporządzić bez cukru i wanilii, jako danie słone, posypane koperkiem i zieloną pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650