Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Łazanki

Bok kwadracika — około 7 mm.

Składniki:
  • woda, 3 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, zagnieść z jajem i wodą, wywałkować dość grubo, pozotawić do przeschnięcia. Przeschnięte ciasto przesypać lekko mąką, zwinąć w rulon szerokości 5 cm. Rulon pokrajać na równe części długości 5 cm. Składać po dwa kawałki ciasta jeden na drugi, przesunąć przecięciem do brzegu stolnicy i krajać w paski szerokości l cm, zaczynając od strony zło­żenia; paski zaś krajać w kostkę. Łazanki do zup należy cieniej wałkować i krajać w drobniejszą kostkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650