Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Napój z porzeczek

Polecam podawać ze słomką

Składniki:
  • cukier, 20 dag
  • porzeczka czerwona, 20 dag
  • porzeczka czarna, 20 dag
  • kostki lodu, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Porzeczki opłukać, osaczyć, oberwać jagody. Zagotować wodę w naczyniu emaliowanym, nie obitym. Do wrzącej wody włożyć jagody kilkakrotnie zagotować, odcedzić odciskając sok na sicie. Do gorącego wywaru dodać cukier, rozpuścić go mieszając, zlać do garnków kamiennych i oziębić (+12—14°). Napój można podawać z kawałkami lodu konsumpcyjnego. Wtedy do picia podać, słomkę, opakowaną w bibułkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650