Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Mazurek „dzień i noc"

Krajać ostrym nożem kawałki prostokątne (3 X 7 cm).

  • Sposób przygotowania: pieczone
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • cukier puder, 3 dag
  • proszek spulchniający, 0.75 szt.
  • mleko, 1 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • kakao, 2 dag
  • tłuszcz, 7 dag
  • bez cukierniczy, 15 dag
  • mąka , 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Utrzeć tłuszcz, dodając jajo, cukier i połowę mleka. Do masy dodać mąkę, proszek spulchniający, resztę mleka, rozetrzeć. Połowę ciasta wylać na posmarowaną blachę. Do drugiej połowy dodać kakao, starannie wymieszać i polać ciasto ciastem kakaowym, gładko rozsmarować. Upiec w piecu niezbyt (ok. 40 min.). Gdy ciasto wystygnie, posypać je cukrem w mączce i przybrać konfiturą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650