|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ScaloopsSzef Kuchni (1460) Kwadraciki biszkoptowe z bakaliamiNa szybko...
Składniki:
Sposób przygotowaniaPokrajać migdały w podłużne paski i zmieszać z opłukanymi rodzynkami. Wybić jaja ze skorupek i utrzeć z cukrem, dodając po trochu mąkę. Posmarować blaszkę, na blaszkę wylać ciasto, rozsmarować na grubość 3 mm, powierzchnią ciasta posypać migdałami i rodzynkami, ciasto upiec w gorącym piekarniku, szybko, aby nie wyschło. Po zrumienieniu wyjąć z piekarnika, natychmiast pokrajać na kawałki 4X4 cm, oprószyć cukrem z wanilią, szybko i ostrożnie wyjmować z blaszki nożem, zanim ciasto ostygnie i zacznie się kruszyć. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|