Tekst i zdjęcie: Scaloops - Szef Kuchni (1460) Kwadraciki biszkoptowe z bakaliamiNa szybko... |
Sposób przygotowania: pieczone
cukier waniliowy, 2 dag
masło, 1 dag
rodzynki, 12 dag
migdał, 2 dag
mąka , 10 dag
cukier puder, 10 dag
jajka, 2 szt.
Pokrajać migdały w podłużne paski i zmieszać z opłukanymi rodzynkami. Wybić jaja ze skorupek i utrzeć z cukrem, dodając po trochu mąkę. Posmarować blaszkę, na blaszkę wylać ciasto, rozsmarować na grubość 3 mm, powierzchnią ciasta posypać migdałami i rodzynkami, ciasto upiec w gorącym piekarniku, szybko, aby nie wyschło. Po zrumienieniu wyjąć z piekarnika, natychmiast pokrajać na kawałki 4X4 cm, oprószyć cukrem z wanilią, szybko i ostrożnie wyjmować z blaszki nożem, zanim ciasto ostygnie i zacznie się kruszyć.