|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Krem cytrynowyPrzybrać skórką pomarańczową i półkrążkami cytryny Składniki:
Sposób przygotowaniaWycisnąć sok z cytryny i pomarańczy, zetrzeć trochę skórki, namoczyć i rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie. Z białek ubić pianę. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać sok i skórkę z cytryn, rozpuszczoną żelatynę i mieszać całą masę aż nabierze gęstości kwaśnej śmietany. Gdy masa żółtkowa zgęstnieje, szybko wymieszać z pianą. Krem wyłożyć zaraz do kielichów lub kompotierek, i ostudzić, przybrać skórką pomarańczową i półkrążkami cytryny. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|