Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Mus z poziomek lub truskawek

W ten sposób można sporządzić mus z innymi aromatycznymi owocami

Składniki:
  • jagoda, 50 dag
  • białka, 4 szt.
  • cukier puder, 12 dag
  • żelatyna, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć, zalać paroma łyżkami wrzącej wody, rozpuścić ją. Owoce przebrać, opłukać, osaczyć. Ubić sztywną pianę, do piany dodawać po trochu cukier. Na końcu dodać zmiażdżone owoce i rozpuszczoną żelatynę ubijając; jeżeli trzeba, mus zabarwić różowym barwnikiem. Gdy mus zacznie gęstnieć, wyłożyć go spiętrzając na półmisek szklany i ostudzić. Podawać z herbatnikami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650