Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Biszkopt chiński

Bardzo prosty

Składniki:
  • białka, 4 szt.
  • kawa mielona, 2 łyżk.
  • mąka ziemniaczana, 12 dag
  • mąka pszenna, 13 dag
  • cukier puder, 12 dag
  • żółtka, 4 szt.
  • masło, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Masło ucierać, dodając po l żółtku i po trochu cukru, wymieszać z kawą i proszkiem spulchniającym. Ubić białka na pianę, wymieszać z masą żółtkową i mąką. Biszkopt wyłożyć do długiej, wąskiej, dobrze wysmarowanej masłem formy (keksowej) i upiec w piekarniku niezbyt gorącym (ok. 40 min.). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650