Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałatka z pieczarkami salatka.jpg
Sałatka z pieczarkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Sałatka z pieczarkami

Przyprawy dodajemy według własnego uznania.

Składniki:
  • cebula, 1.5 kg
  • papryka czerwona, 1 kg
  • papryka żółta, 1 kg
  • pieczarka leśna, 1 kg
  • ocet, 1 szkl.
  • woda, 6 szkl.
  • cukier, 25 dag
  • sól spożywcza, 1 łyżk.
  • ziele angielskie ziarnka, 5 g
  • liście laurowe, 5 szt.
  • goździki, 5 g
  • pieprz, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę zasolić (osobno) na 2 godz. Odcisnąć.Całe pieczarki zagotować w osolonej (1 łyżka soli) i lekko kwaśnej wodzie (3 łyżki octu).Po ostudzeniu pokroić w paski (większe w kostkę).Do gotującej się zalewy wsypać cebulę. Gdy się zagotuje – dodać paprykę, gdy się zagotuje – dodać pieczarki. Gotować 3 min.Włożyć do słoików, pasteryzować 15 min. Można zrobić również wersję z drobno pokrojoną marchewką.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650