Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Przecier z pieczonych jabłek

Piekąc uważąć by skórka jabłka nie zarumieniła się

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • cukier, 3 dag
  • skórka cytrynowa, 3 dag
  • jabłko, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć i upiec w miernie nagrzanym piecu uważając, aby skórka nie rumieniła się. Miękkie jabłka przetrzeć przez włosiane sito drewnianą łyżką i podać gorące do spożycia. Przecier można też pocukrzyć i wymieszać z witaminowymi dodatkami (owoce róży, przecier porzeczkowy). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650