Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Ser smażony

Ser pozostawić na 1-3 dni w ciepłym miejscu.

Składniki:
  • żółtka, 1 szt.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • margaryna, 4 dag
  • ser biały, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Odciśnięty ser rozkruszyć w misce, przykryć i pozostawić na l—3 dni w ciepłym miejscu, aby zgliwiał, codziennie go przemieszać rozcierając.Gdy ser zaczyna się ciągnąć, przesmażyć go; stopić margarynę w rondlu, włożyć ser i mieszając smażyć na wolnym ogniu tak długo, aż się stopi.Posolić, dodać kminku, można wbić żółtko. Przyprawiony gorący ser wylać na głęboki talerz, ostudzić. Zimny ser pokrajać. Podawać do chleba z masłem. Można też chleb smarować gorącym, płynnym jeszcze serem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650