Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Ser ze szprotami

Ser z rybką

Składniki:
  • ser biały, 15 dag
  • margaryna, 10 dag
  • szprot , 10 dag
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Szproty obrać ze skóry, odciąć głowy i ogony, mięso rozetrzeć wraz z kręgosłupem i ośćmi (z większych sztuk kościec należy wybrać), rozetrzeć margarynę, do margaryny dodawać po trochu ser i rozetrzeć na pulchną masę. Przy końcu dodać oczyszczone szproty, sól, paprykę i zieloną pietruszkę, drobno pokrajaną. Jeżeli masa jest mało pulchna, rozrzedzić ją śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650