|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ScaloopsSzef Kuchni (1460) Budyń z kapusty bez żółtekProponuje z sosem śmietankowym Składniki:
Sposób przygotowaniaWszystkie prace, przygotowawcze wykonać wg opisu podanego w przepisie na budyń ze szpinaku Margaryną rozetrzeć, do tłuszczu dodać zmieloną, namoczoną bułką z ugotowanym, zmielonym szpinakiem. Ucierając masą dodać l surowe białko, soli i czosnku do smaku, rozetrzeć starannie, aby białko równomiernie rozmieścić w masie budyniowej. Resztą białka ubić na pianą, wymieszać lekko z masą budyniową. Budyń ugotować i wydać. Po wyjęciu z formy polać go sosem pomidorowym, koperkowym lub chrzanowym, sporządzonym z margaryną i śmietaną |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|