Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Budyń z kapusty bez żółtek

Proponuje z sosem śmietankowym

Składniki:
  • białka, 6 szt.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • margaryna, 4 dag
  • mleko, 3 łyżk.
  • bułka , 8 dag
  • kapusta, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie prace, przygotowawcze wykonać wg opisu podanego w przepisie na budyń ze szpinaku Margaryną rozetrzeć, do tłuszczu dodać zmieloną, namoczoną bułką z ugotowanym, zmielonym szpinakiem. Ucierając masą dodać l surowe białko, soli i czosnku do smaku, rozetrzeć starannie, aby białko równomiernie rozmieścić w masie budyniowej. Resztą białka ubić na pianą, wymieszać lekko z masą budyniową. Budyń ugotować i wydać. Po wyjęciu z formy polać go sosem pomidorowym, koperkowym lub chrzanowym, sporządzonym z margaryną i śmietaną 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650