Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Omlet naturalny zawijany ze szpinakiem omlet-szpinak.jpg
Omlet naturalny zawijany ze szpinakiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Omlet naturalny zawijany ze szpinakiem

Przepis siostry.

Składniki:
  • masło, 2 dag
  • jajka, 5 szt.
  • woda, 5 łyżk.
  • mąka , 4 dag
  • czosnek, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Przyrządzić szpinak: obrać z korzonków, opłukać starannie, wielokrotnie zmieniając wodą, wybrać sitem i odsączyć, drobno posiekać nierdzewnym nożem. Stopić masło, wsypać mąką, podsmażyć, odstawić (zasmażka I stopnia); rozprowadzić mlekiem, mieszając zagotować, połączyć ze szpinakiem, podgotować, dodać sól, czosnek.Jaja wylać ze skorupek do garnuszka, rozmieszać widelcem, dodając wodą i sól. Rozgrzać masło na patelni,' wlać jaja i smażyć powoli; gdy jaja zetną się od spodu, wyłożyć szpinak na środek wzdłuż omletu. Omlet zwinąć w rulon, wyłożyć na półmisek; wyrównać, obłożyć resztą, szpinaku, polać masłem. Tak samo sporządzić omlet z ugotowaną fasolką, kalafiorem, szparagami polanymi masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650