|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaMąkę, margarynę zagnieść. Dodać żółtka, proszek do pieczenia. Dobrze wszystko zagnieść i wstawić do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu z lodówki 1/5 ciasta zostawić a resztę rozgnieść ręką na blasze, tworząc spód – zapiec na złoty kolor.. Pokrojone w kawałki jabłka bez skórek z niewielką ilością wody i przyprawami poddusić w garnku (jeżeli jabłka są kwaśne dodać nieco cukru). Wyłożyć na podpieczony spód. Ubić białka z cukrem na bezę. Wyłożyć na jabłka. Zetrzeć na tarce resztę ciasta (kruszonka). Zapiec w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 200 o C do czasu aż piana z białek wysuszy się na bezę ( piana z białek nie może być mokra bo wsiąknie w jabłka). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|