Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Omlet gotowany na parze

Puszysty i lekki

Składniki:
  • natka pietruszki, 5 g
  • woda, 2 łyżk.
  • masło, 2.5 dag
  • jajka, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować wodę w rondelku i patelence jak do jaj sadzonych na parze. Patelenkę posmarować masłem. Jaja wybić do garnuszka, rozmącić starannie widelcem dodając po jednej łyżce wody, masę posolić. Wlać ją na patelenkę i gotować na parze. Gdy dolna warstwa jaj zetnie się, a powierzchnia jest galaretowata, omlet złożyć na pół. Obok położyć ugotowane warzywa, chudą mieloną szynkę, mózg po polsku itp.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650