Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jajecznica gotowana na parze II

Wersja II

Składniki:
  • jajka, 10 szt.
  • masło, 5 g
  • natka pietruszki, 5 g
  • woda, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować wodę i patelenkę jak do jaj sadzonych. Jaja wybić do garnuszka, rozmącić starannie widelcem wlewając po jednej łyżce wody, masę posolić. Wlać ją na patelenkę i gotować. Gdy dolna warstwa jaj zetnie się, zebrać ją łyżką i przemieszać. Masę jajeczną lekko ściąć, aby pozostała soczysta i pulchna. Można też położyć na wierzch kawałeczek surowego masła dodać szczypiorek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650