Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jaja sadzone gotowane na parze

Udekorować świeżą zieleniną

Składniki:
  • natka pietruszki, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę w rondelku o obwodzie dopasowanym do obwodu porcjowej i patelenki na jaja. Wodę zagotować, postawić patelenkę nad wrzącą wodą w rondelku, wbić ostrożnie jaja, aby nie rozlać żółtka, przykryć przykrywką. Gotować do momentu, gdy białko zetnie się. Żółtko ma pozostać płynne. Jaja posolić, posypać drobno krajaną zieleniną i położyć trochę surowego masła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650