|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KuchniaSzef Kuchni (1010) Papryka nadziewana mięsem wieprzowymPodawać z ziemniakami. Składniki:
Sposób przygotowaniaPaprykę opłukać, wyciąć piętkę z szypułką, wyjąć wszystkie nasiona. Namoczyć i odcisnąć czerstwą bułkę; cebulę lekko zrumienić z tłuszczem. Rozetrzeć mięso z bułką, dodać cebulą smażoną, soli i pieprzu do smaku. Paprykę nadziać mięsem; paprykę ułożyć ciasno w rondelku, zalać niedużąilością wody, przykryć i udusić do miękkości obracając paprykę w czasie duszenia. Gdy papryka jest już miękka, sporządzić sos: tłuszcz z mąką lekko zrumienić, dodać pomidory i wywar z papryki; sos rozmieszać na gładką masę, zagotować i przyprawić solą i cukrem. Sosem tym zalać paprykę i chwilę poddusić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|