Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Papryka nadziewana mięsem wieprzowym

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • przecier pomidorowy, 6 dag
  • mąka , 5 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 8 dag
  • kajzerki , 1 szt.
  • wieprzowina , 40 dag
  • papryka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Paprykę opłukać, wyciąć piętkę z szypułką, wyjąć wszystkie nasiona. Namoczyć i odcisnąć czerstwą bułkę; cebulę lekko zrumienić z tłuszczem. Rozetrzeć mięso z bułką, dodać cebulą smażoną, soli i pieprzu do smaku. Paprykę nadziać mięsem; paprykę ułożyć ciasno w rondelku, zalać niedużąilością wody, przykryć i udusić do miękkości obracając paprykę w czasie duszenia. Gdy papryka jest już miękka, sporządzić sos: tłuszcz z mąką lekko zrumienić, dodać pomidory i wywar z papryki; sos rozmieszać na gładką masę, zagotować i przyprawić solą i cukrem. Sosem tym zalać paprykę i chwilę poddusić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650