|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KuchniaSzef Kuchni (1010) Kabaczki nadziewane mięsem w sosie pomidorowymPodawać z ziemniakami. Składniki:
Sposób przygotowaniaKabaczki opłukać, obrać, łyżeczką wydrążyć nasiona, od wewnątrz posolićPrzygotować mieloną masę mięsną (tak jak na kotlety mielone), masę starannie wyrobić i nadziać nią kabaczki, upychając łyżką. Kabaczki ułożyć w rondlu, zalać niedużą ilością wody i udusić powoli, pod przykryciem, do miękkości. W czasie duszenia kabaczki obrócić, aby równomiernie miękły. Kabaczki miękną bardzo szybko. Sporządzić z tłuszczu i mąki jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z kabaczków, dodać powidełka pomidorowe, soli i cukru do smaku, zagotować. Tym sosem zalać kabaczki i jeszcze chwilę podgrzać je w sosie na brzegu płyty. Przed podaniem kabaczki pokrajać na porcje i dwiema łyżkami ostrożnie (aby się nie rozpadły) wydać na talerze. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|