Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Ziemniaki gotowane w parze

Posypać drobno krajaną zieleniną.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • masło, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Nastawić wodę w naczyniu z wkładem, zagotować ją. Ziemniaki opłukać, ostrugać, spłukać i wsypać na wkład w naczyniu po wrzącą wodą, po wierzchu oprószając solą. Naczynie przykryć i ugotować ziemniaki w parze do miękkości (gotują się dłużej niż w wodzie). W czasie gotowania przemieszać je kilka razy. Miękkie ziemniaki wyłożyć na półmisek, obłożyć surowym masłem w małych kawałeczkach, posypać drobno krajaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650