Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Szpinak wczesny w sosie mlecznym lub śmietanowym

Bardzo smaczny z kaszą gryczaną

Składniki:
  • kwaśna śmietana, 10 dag
  • mąka , 5 g
  • masło, 5 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • szpinak , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Szpinak starannie, wielokrotnie płukać w dużej ilości wody, obrać z korzonków, drobno pokrajać nożem nierdzewnym wraz z łodyżkami, ogonkami. Sporządzić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić ją mlekiem lub śmietaną, wymieszać, posolić do smaku i chwilę mieszając podgotować. Do sosu dodać pokrajany szpinak, wymieszać (dodać roztarty czosnek) i zagotować. Podawać z jajami i ziemniakami puree lub sypką kaszą gryczaną albo z krakowską, ryżem lub z grzankami panierowanymi.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650