|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791) Szpinak wczesny w sosie mlecznym lub śmietanowymBardzo smaczny z kaszą gryczaną Składniki:
Sposób przygotowaniaSzpinak starannie, wielokrotnie płukać w dużej ilości wody, obrać z korzonków, drobno pokrajać nożem nierdzewnym wraz z łodyżkami, ogonkami. Sporządzić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić ją mlekiem lub śmietaną, wymieszać, posolić do smaku i chwilę mieszając podgotować. Do sosu dodać pokrajany szpinak, wymieszać (dodać roztarty czosnek) i zagotować. Podawać z jajami i ziemniakami puree lub sypką kaszą gryczaną albo z krakowską, ryżem lub z grzankami panierowanymi. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|