Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Szpinak wczesny z masłem

Tak samo można sporządzić szpinak nowozelandzki.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 2 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • szpinak , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Od szpinaku odciąć różowe korzonki, szpinak starannie i wielokrotnie płukać w dużej ilości wody, wybierając go cedzakiem, odsączać i przenosić do drugiej miski napełnionej czystą, wodą; ostatni raz przelać szpinak wodą bieżącą, pozostawić na sicie do odsączenia. Do emaliowanego garnka wlać wrzącą wodę, włożyć szpinak oprószając go solą i powoli ugotować. Szpinak odcedzić, na wierzchu położyć surowe masło w małych kawałeczkach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650