Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Szpinak nowozelandzki w sosie mlecznym lub śmietanowym

Podawać z jajami sadzonymi, omletem lub do potraw mięsnych z ziemniakami, ryżem.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 15 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • mąka , 5 dag
  • masło, 5 dag
  • szpinak , 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Listki szpinaku oberwać od łodyg, starannie opłukać, zalać niedużą ilościąwrzącej wody, posolić i szybko ugotować obracając listki, aby jednakowo miękły. Miękki szpinak odcedzić, lekko odcisnąć łyżką na cedzaku, zemleć lub posiekać nierdzewnym tasakiem. Sporządzić lekką zasmażkę, rozrzedzić ją mlekiem lub śmietaną. Do zasmażki włożyć szpinak, wymieszać go, zagotować, jeżeli potrzeba, rozrzedzić wywarem. Przyprawić solą, przy wydaniu posypać koperkiem lub dodać czosnku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650