Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Przeciery z gotowanych warzyw

Szybko i smacznie

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
  • sól, 1 szt.
  • masło, 1 dag
  • warzywa, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa korzeniowe starannie umyć, oskrobać, oblać wrzątkiem. Inne warzywa starannie umyć, ostatni raz spłukać pod bieżącą wodą. Korzeniowe warzywa pokrajać w krążki lub paski, liściaste przekrajać, zalać jak najmniejszą ilością wrzącej wody, dodać soli i szczyptę cukru i szybko ugotować do miękkości, pod przykryciem. Miękkie warzywa przetrzeć przez włosiane sito drewnianą łyżką, wymieszać z pozostałym wywa­rem, szybko zagrzać i zaraz podać. Na zlecenie lekarza przed podgrzaniemdodać surowe masło. Na końcu posypać krajaną zieleniną. Podać natychmiast po ugotowaniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650