Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Pomidory osmażane

Saute

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 10 dag
  • pomidor, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory opłukać, pokrajać ostrym nożem wzdłuż, na cząstki (lub na grube krążki), włożyć na silnie rozgrzane masło, tak aby powierzchnia patelni była przykryta, i osmażyć szybko po obu stronach. Przed zestawieniem z ognia oprószyć solą, pieprzem i cukrem, i zaraz dawać. Po zdjęciu pomidorów zlać sok i na świeżo włożonym maśle smażyć następną partię. Podawać do mięsa, ryb, omletu, jajecznicy w zestawieniu z ziemniakami lub kluseczkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650