Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Marchewka z fasolą szparagową i grzankami

Podawać z grzankami smażonymi lub z ziemniakami.

Składniki:
  • marchew, 50 dag
  • fasola szparagowa, 20 dag
  • woda, 1 szkl.
  • tłuszcz, 14 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • bułka , 20 dag
  • mleko, 3 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • bułka tarta , 8 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młodą marchewkę opłukać, oczyścić, pokrajać. Fasolę opłukać, obrać z włókien, pokrajać, dodać do marchewki, zalać wrzącą wodą i ugotować. Z tłuszczu i mąki sporządzić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, wymieszać z warzywami, dodać soli i cukru do smaku, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650