Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta włoska „parzybroda".

Podawać z chlebem.

Składniki:
  • mąka , 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • kapusta włoska, 75 dag
  • woda, 1 szkl.
  • ziemniak, 50 dag
  • słonina, 8 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, pokrajać w dużą kostkę, zalać wrzącą wodą, zagotować i odcedzić. Do kapusty dodać obrane i pokrajane ziemniaki, wrzącą wodę i powoli ugotować w odkrytym naczyniu. Sporządzić zasmażkę: wytopić słoninę lub masło, dodać mąkę, podsmażyć, podprawę wlać do miękkich warzyw, dodać soli i pieprzu do smaku, zagotować. Przed wydaniem dodać roztartego czosnku. Wodę odcedzoną z parzenia kapusty dodać do zupy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650