Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta kiszona z grzybami

Do soku dodać trochę wody i cukru i zaraz podać do wypicia.

Składniki:
  • kapusta kiszona, 1 kg
  • świeży grzyb, 3 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby opłukać w ciepłej wodzie. Kapustę kiszoną, jeżeli bardzo kwaśna, odcisnąć, przekrajać parązalać wrzącą wodą, dodać trochę tłuszczu, przyprawy oraz grzyby i ugotować na silnym ogniu, bez przykrycia. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wsypać mąkę, zrumienić najasny kolor. Zasmażką wymieszać z kapustą, dodać soli i pieprzu do smaku, zagotować. Grzyby pokrajać drobno, włożyć do kapusty. Podawać z ziemniakami do ryby smażonej lub jako danie jarskie ziemniakami, kluskami ziemniaczanymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650