Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta kiszona po litewsku

Do tego podać ziemniaki z wody.

Składniki:
  • słonina, 10 dag
  • cebula, 10 dag
  • kapusta kiszona, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę nieco odcisnąć, przekrajać długie pasma kilka razy (sok przecho­wać). Cebulę drobno pokrajać. Słoninę wytopić, na gorący tłuszcz włożyć kapustę i cebulę, oprószyć ją pieprzem i szybko a silnie ogrzać; przed podaniem skropić nieco masłem. Podawać gorącą do smażonej kiszki kaszanej i podgardlanej, kotletów wieprzowych bitych i mielonych. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650