Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapusta czerwona zasmażana z jabłkami Kapusta czerwona zasmażana z jabłkami.jpg
Kapusta czerwona zasmażana z jabłkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta czerwona zasmażana z jabłkami

Najlepiej użyć Antonówek

Składniki:
  • czerwona kapusta, 1.25 kg
  • jabłko, 30 dag
  • cebula, 5 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać, opłukać, poszatkować, zalać wrzącą wodą, dodać trochę tłuszczu i ugotować na silnym ogniu pod przykryciem. Stopić tłuszcz, wsypać mąkę, zrumienić na jasnozłoty kolor. Zasmażkę wlać do kapusty, wymieszać, zagotować, dodać soli, kwasku i cukru do smaku. Jabłka opłukać, zetrzeć, dodać do ugotowanej kapusty, podprawić ją zasmażką, dodać soli i cukru do smaku; zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650