Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Kapusta biała „parzybroda"

Podawać do ryby smażonej, kuropatwy, kaczki, gęsi, parówek na gorąco itp. z dodatkiem ziemniaków.

Składniki:
  • kapusta cukrowa, 75 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • słonina, 8 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać, opłukać, poszatkować, zalać wrzącą wodą, dodać trochę tłuszczu i ugotować na silnym ogniu pod przykryciem. Stopić tłuszcz, wsypać mąkę, zrumienić na jasnozłoty kolor. Zasmażkę wlać do kapusty, wymieszać, zagotować, dodać soli, kwasku i cukru do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650